Proiect Penitenciarul Timişoara

Formarea profesională a persoanelor custodiate în penitenciarul Timişoara s-a desfăşurat în perioada 01.06.2011 – 15.10.2011 în parteneriat cu Fundaţia Filantropia.

Prin intermediul acestui curs, am sprijinit persoanele condamnate din penitenciarul Timişoara, oferindu-le cursuri de calificare în meseriile de brutar şi patiser. Ideea care stă la baza acestui proiect constă în nevoia de formare profesională şi calificare, prin cursuri de calificare în meserii competitive pe piaţa muncii. Rezultatul dorit este, evident, creşterea şanselor de reintegrare socială de după executarea pedepselor.

În calitate de formatori, am încercat să creăm o ambianţă relaxată şi un mediu natural desfăşurării cursurilor, chiar în spaţiile existente din penitenciar. Astfel, am pus la dispoziţia cursanţilor utilaje, echipamente şi materiale necesare desfăşurării atât activităţilor de teorie, cât şi a celor de practică.

Activităţile de formare profesională s-au derulat în cadrul proiectului S.O.C.I.A.L. – Strategia de Ocupare şi Calificare prin Învăţare şi Activităţi pentru Libertate, demarat de Fundaţia Filantropia, ce este partener al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, finanţat prin intermediul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.Curs Ospatar

01-02-2016

Se mai pot face inscrieri pentru cursul de OSPATAR. Durata cursului este de 720 ore [...]

» află detalii

Curs Cadru Tehnic PSI

02-11-2015

Va asteptam pentru inscrieri la cursul de Cadru tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si [...]

» află detalii

Incepere curs Ingrijitor batrani la domiciliu

02-10-2015

Va anuntam ca in data de 07.08.2015 la sediul SC Bioanalysis SRL va incepe un [...]

» află detalii